Aasian kulttuurin tosiasiat ja historia

Aasia on maailman eniten asuttu maanosa, jolla on myös suurin kulttuurin monimuotoisuus. Aasian kulttuuri on värikäs ja erittäin mielenkiintoinen. Se on seurausta maanosan pitkästä historiasta. Kaikkialla maassa puhutaan eri kielillä. Kullakin kielellä on juurensa kunkin maan historiassa. Joitakin yleisiä aasialaisia ​​kieliä ovat urdu, kiina, hindi, sanskrit, sinala, tamili, arabia ja bahasa. Eri muinaiset sivilisaatiot ovat siirtäneet perinteet ja käytännöt jälkeläisilleen. Manner on kuitenkin jaettu yleisesti kuuteen maantieteelliseen osa-alueeseen, joille on ominaista havaittavissa olevat yhteydet, kuten uskonto, kieli ja suhteellinen etninen homogeenisuus. Nämä alueet ovat Keski-Aasia, Itä-Aasia, Pohjois-Aasia, Etelä-Aasia, Kaakkois-Aasia ja Länsi-Aasia. Monet Aasian perinteistä ja tavoista johtuvat eri uskonnoista, joita maassa harjoitetaan. Manner-Euroopan suosituimpia uskontoja ovat islam, hindulaisuus, taolaisuus, sikhismi, buddhalaisuus ja kristinusko. Uskonnolliset opetukset vaikuttavat elämän eri osa-alueisiin, mukaan lukien avioliitto, festivaalit ja seremoniat, ruokailutottumukset, palvontamenot ja yleiset elämäntavat. Aasia on siis vierailun arvoinen mantereella. Turistit voivat nauttia kauniista moskeijoista ja temppeleistä, kun taas eri festivaalien värikkäitä juhlia voi myös kokea. Voit nautiskella eri Aasian kulttuurien eksoottista ja mausteista ruokaa ja osallistua mielenkiintoisiin uskonnollisiin menoihin. Aasian kulttuurin monimuotoisuus on todellakin sen kiehtovin piirre.

Festivaalit

Mannermaassa ympäri vietetään erilaisia ​​mielenkiintoisia festivaaleja, jotka kaikki ovat täynnä värejä ja hauskoja juhlia. Maanosassa juhlitaan useita festivaaleja. On syytä käydä Aasiassa kokea nämä juhlat. Seuraavassa käsitellään joitakin Aasian suosituimpia festivaaleja. Eid on Aasian muslimien juhlallinen uskonnollinen festivaali kahdesti vuodessa. Se syntyi Saudi-Arabista, josta islam alkoi levitä noin 1400 vuotta sitten. Yksi kahdesta Eid-festivaalista, joka tunnetaan nimellä Eid-ul-Fitr, vietetään Ramadanin pyhän kuukauden lopussa, kun muslimit noudattavat pakollisia paastoja. Toisaalta toinen festivaali juhlitaan kaksi kuukautta ja kymmenen päivää myöhemmin pakollisen pyhiinvaelluksen jälkeen Mekassa. Sitä kutsutaan Eid-ul-Adhaksi ja sitä juhlistetaan eläimen, kuten lehmän, vuohen tai kamelin, uhrauksella. Molemmat Eid-festivaalit ovat perhejuhlan aika. Kiinalainen uusivuosi tunnetaan myös kevätjuhlana. Kiinalaiset juhlivat sitä suurella jännityksellä. Perheet kokoontuvat esi-isänsä koteihin, jakamaan onnea ja iloa sukulaistensa kanssa. Uudenvuoden juhlat kestävät kaksi viikkoa. Diwali on suosittu intialainen festivaali. Sen historia on Hindu-uskonnossa, joka juhlii hyvän voiton voitosta tämän festivaalin kautta. Diwalia juhlitaan ilotulitteiden, sähikäisten ja hämmästyttävän valonäytöksen avulla.

Ainutlaatuiset aasialaiset tavat

On olemassa joitakin kiehtovia tapoja, joita havaitaan vain Aasian kulttuureissa. Vietnamissa juhlitaan uudenvuoden festivaalia jokaisen kansalaisen syntymäpäivänä. Paikalliset pitävät sitä nimeltään “Tet”. Henkilön ikä lasketaan ottamalla huomioon Tetit, jotka hän on juhlinut koko elämänsä ajan. Festivaali pidetään talvisin, kun uusi kuun vuosi alkaa. Juhla jatkuu useita päiviä. Pohjois-Koreassa joulua juhlitaan Kim Jong II: n äidin syntymäpäivänä. Hän syntyi 24. joulukuuta. Siksi Länsi-maailmassa vietetyn perinteisen joulun sijaan Pohjois-Korealaisilla on oma festivaaliversionsa. Kiinassa ihmiset pitävät esivanhempaansa arvostusta. Jopa sen jälkeen, kun esi-isät ovat kuolleet, heidän jälkeläisensä osoittavat kunnioitusta huolehtimalla haudastaan. Hautauspäivää pidetään Ching Ming -festivaalin aikana. Sitä juhlitaan juhlapäivänä, ja ihmiset käyvät hautausmaalla ja puhdistavat esi-isiensä haudat. Vanhaa kiinalaista tapaa jalka sitoa käytettiin, jotta naiset olisivat kauniimpia. Tätä käytäntöä ei kuitenkaan enää toteuteta nykyaikaisessa Kiinassa, koska naiset joutuivat kohtaamaan aikaisemmin tuskan ja kielteisiä seurauksia. Kaikkialla Aasiassa on havaittavissa monia erilaisia ​​kulttuureja, lukemattomia mielenkiintoisia tapoja ja erilaisia ​​elämän värejä. Se on paikka, jossa matkailijat voivat nauttia erilaisista ruokakulttuureista, seurata useita uskonnollisia käytäntöjä, liittyä useiden suosittujen Aasian festivaalien juhliin ja kokea mitä muuta maailmassa ei ole.

Ainutlaatuiset aasialaiset tavat